תתכוננו להכין את העוגיות שנגמרות לפני שהקפה נגמר.
הן כל כך טעימות, וכל כך פשוטות להכנה שמיד תרוצו למטבח להכינן. והן גם נשמרות המון זמן בתוך צנצנת סגורה היטב.
כמו המבוגרים גם הילדים מתים עליהן.
אני עצמי בכלל מתחום פיתוח אתרי אינטרנט, בניית אתרים, הקמת אתרים או איך שלא תרצו לקרוא לזה. בנושא הזה אני ספץ. בנוגע לעוגות פשוט התמחתי בכמה רגעים של אושר במטבח, וליתר דיוק באפייה והמתכון הבא הינו אחד מהמוצלחים ביותר.
עוגיות שבלולים
מצרכים
חומרים ל-100-90 עוגיות:
לבצק וניל:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
250 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
לבצק שוקולד:
70 גרם שוקולד מריר
160 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
250 גרם קמח
60 גרם קורנפלור
להברשה:
1 חלבון, טרוף עם מעט מים
סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים בצק וניל: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שהוא נבלע. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק. משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.
2. מכינים בצק שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומניחים לו להתקרר מעט.
3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.
5. מכינים שבלולים: על משטח מקומח מרדדים שליש מבצק הוניל לעלה מלבני דק בעובי 3 מ"מ. חוזרים על הפעולה עם שליש מבצק השוקולד. מברישים את עלה הוניל בחלבון טרוף. מניחים את בצק השוקולד מעל הוניל בעזרת המערוך: מגלגלים את עלה השוקולד על המערוך ופורשים אותו על בצק הווניל. מיישרים את הקצוות בסכין ומגלגלים לשבלול. מעבירים למקפיא. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם שאר הבצק.
6. כשהגלילים חצי קפואים ומוצקים דיים לפריסה, מוציאים אותם מהמקפיא, מורחים אותם בחלבון הנותר ומגלגלים בסוכר. פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ. במקביל מחממים תנור ל180- מעלות.
7. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10 דקות, או עד שבצק הוניל מזהיב. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. כך העוגיות יישמרו מצוין.